Taoron ja Risco Bellon puistot.

Taoron puistoon on jokaisen matkalaisen helppo kävellä, kaupungin korkeimman rakennuksen, maamerkiksikin kutsutun Belair rekennuksen vierestä. Valittavana on rappusia, sillä mäki on jyrkkä, sekä tietä myöten paristakin suunnasta. Täällä oli vielä pari vuotta sitten Risco Bello niminen kahvila ja maksullinen puutarha, mutta tällä hetkellä ne ovat ilmeisesti suljettuina. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

Taoron puisto alkaa tästä, kun tullaan moottoritien suunnasta puistoon. Puisto on laaja ja siellä voi harrastaa monenlaista,  kuten kävelyä, lenkkeilyä tai ihan vaan ulkona oleskelua maailma parhaassa ilmastossa. 

Tässä Taoron mäen anglikaaninen kirkko. Kirkon alueella järjestetään joka kuin 1 Lauantaina paikallisen Brittiyhteisön järjestämä takakonttikirppis. Kannattaa poiketa, jos sattuu olemaan maisemissa sopivasti,  ja kirppisjutut kiinnostavat.


Sisäänkäynti Risco Belloon in Taoron mäen päällä. 

Tämä kuva on otettu Taoron puistossa Risco Bellon alueella.  Puisto on siis suljettu, valitettavasti.  Kyllä noissa maisemissa silmä lepää. Sisäänpääsymaksu oli aikanaan tähän maksulliseen puiston osaan 4 Euroa henkilöltä.  Ei siis ollut kallista huvia tuolla vierailla.

Tämä osuus taas kuuluu Risco Bellon kahvilalle, johon vapaa pääsy.  Uskomaton paikka nauttia kupponen kuumaa tai lasillinen viileää vehreässä keitaassa keskellä kaupunkia. Täällä istuskellessa aika pysähtyy, sillä olet kävelymatkan päässä kaupungin sykkeestä,  mutta täydellisessä luonnon rauhassa ja hiljaisuudessa. Tunne tuolla istuessa on jotenkin epätodellinen. 
Tällaisia näkymiä aikanaan puiston maksullisessa osuudessa. Viihtyisää sanoo allekirjoittanut. 

Näin lähellä ollaan Puerto Cruzin kaupungin sykettä ja elämää. 


Tässä lammessa uiskenteli Tämä musta joutsen. Upea ilmestys ja yllättävän tottunut ihmisiin. Taisi tuolla kahvilassa pariin otteeseen käydä myös pöytien ympärillä käväistä vähän irtopaloja katselemassa.



Vehreyttä riittää ympäri vuoden. 


Noin lähellä se Belair rakennus oikeasti on tätä puistoa. 


Taoron mäen päällä on puisto, josta huikeat näköalat Puerto Cruzin alakaupungille.



Taoron puiston kuuluisat vesiputoukset.  Ovat päällä silloin tällöin, aikaisemmin koko ajan, mutta nykyään säästeliäästi. 


Hiukan alempana on taas näköalapaikka,  josta kaupungin näkyy jo loistavasti. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sitio Litre Orkideapuisto

Tervetuloa matkablogiini.